Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Новини

01/04/2009

Последна среща на Комитета по сигурност на доставките

На 3 април ще се проведе последната среща на работния комитет Сигурност на доставките към БАПГ. Комитетът ще представи анализ за възможните категории защитени потребители на природен газ в случай на ограничаване или спиране на газовите доставки.
Прочетете повече

31/03/2009

Писмо до министър Гергана Паси

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев се обърна с писмо към министъра по европейските въпроси г-жа Гергана Паси, за да сигнализира за административни тежести, които препятстват развитието на проектите за газификация в страната.
Прочетете повече

30/03/2009

Информационна среща по програма Трансевропейски енергийни мрежи на Европейския съюз

На 30 март 2009 г. в Брюксел ще се проведе информационна среща по програма Трансевропейски енергийни мрежи на ЕС (TEN-E). Основна мисия на мероприятието ще бъде да запознае участниците с процедурите за участие в тазгодишния конкурс на TEN-E за приоритетни проекти в областта на енергийната инфраструктура.
Прочетете повече

27/03/2009

Честит рожден ден, колеги!

Днес, 27-ми март, Петър Георгиев, изпълнителен директор на „Комекес” АД, и Серджо Пантано, изпълнителен директор на „Рила газ” АД, празнуват рожденните си дни. Пожелаваме им много здраве и късмет, за да могат да постигнат всичко останало!
Прочетете повече

26/03/2009

Писмо до Българската Стопанска Камара

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев се обърна за съдействие към Българската Стопанска Камара по повод поредния опит за спиране развитието на газификацията в столицата.
Прочетете повече

24/03/2009

Национален преглед за млади изследователи „Енергетика и математическо моделиране”

Финалният кръг на втория Национален преглед за млади изследователи „Енергетика и математическо моделиране” ще се проведе на 27 март 2009 година в гр. Ямбол, Дом на техниката „Джон Атанасов”, зала „чл.кор.проф. Иван Попов”.
Прочетете повече

23/03/2009

Инициатива на МИЕ за премахване и облекчаване на административните режими, възпрепятстващи бизнеса

Дирекция „Политика по отношение на предприятията” на МИЕ се обръща към всички български предприемачи и заинтересовани страни с молба да предоставят своите предложения за премахване или облекчаване на всякакви административни режими, които бизнесът счита за съществено препятствие пред своята дейност. Инициативата ще бъде активна през цялата 2009 година.
Прочетете повече

12/03/2009

Редовното заседание на Общото събрание на БАПГ

Редовното заседание на Общото събрание на БАПГ ще се проведе на 13 март в хотел „Sithonia Thalasso & Spa”, комплекс „Порто Карас”  в Ситония (Гърция). В рамките на заседанието ще бъде отбелязан и 15-годишния юбилей от учредяването на Асоциацията!
Прочетете повече

11/03/2009

Предизвикателствата пред развитието на енергийния пазар в България

Вчера в хотел „Шератон” в София се проведе конференция на тема „Предизвикателствата пред развитието на енергийния пазар в България. Газификация, електро- и топлоснабдяване”. Целта на мероприятието бе да запознае участниците с ключовите проблеми на газовите доставки и транзита в Източна Европа, предизвикателствата пред газифицирането на България, състоянието и перспективите за развитие на пазара на електро- и топлоенергия.
Прочетете повече

09/03/2009

Независимост на регулаторните органи

Най-новата публикация на ERRA – Регионалната Асоциация на национални регулаторни органи в областта на енергетиката – е на тема „Независимост на регулаторните органи”. Публикацията представя резултатите от проучване за нивото на независимост на енергийните регулаторни органи в държавите от Централна и Източна Европа (вкл. България), Кавказ, Централна Азия и Близкия Изток. На базата на това изследване докладът откроява полезните практики и отправя препоръки към членовете на ERRA относно необходимите стъпки за постигане на пълна независимост.
Прочетете повече