Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

Стажантите на Овергаз на гости на Клъстер „Природен газ”

04/08/2014
Що е клъстер и какви са неговите цели – това обясни на стажантите на Овергаз г-н Мартин Бояджиев, изпълнителен директор на Клъстер „Природен газ”. В петък, 1-ви август 2014, като част от Мениджърското училище младежите посетиха Музея на минералите и централния офис на Клъстер „Природен газ” в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”.

„Докато успехът на една фирма зависи от нейната способност да защити своя собствен технологичен напредък, продукт или дизайн, то успехът на клъстера зависи от противоположното – широкообхватно сливане, достъп до нови иновации и информация и създаване на нови структури”, обясни г-н Бояджиев в новооткрития офис на сдружението.

По думите му основна задача и цел на Клъстера е създаването и развитието на професионални компетенции у бъдещите експерти. „Разработваме средства за оценка, чрез които да атестираме газовите специалисти, след което да ги впишем в официален регистър”, допълни г-н Бояджиев. Повече информация за Клъстера можете да намерите на официалния уеб сайт http://cng.bg/index.html

Секретарят на Българската асоциация „Природен газ” Мануела Цанова, допълни представите на бъдещите газови специалисти за бизнес организациите в сектор газоснабдяване и професионалните им проекти и дейности, а Даринка Георгиева – сташи експерт „Управление на отношенията с обществени организации”, разказа на стажантите за това как предприемачеството върви ръка за ръка с корпоративната социална отговорност и грижата за обществото.

В заключение на дългата петъчна програма бе прожекцията на филма на Списание 8 – „Глобална заплаха”, който бе реализиран с подкрепата на Овергаз.

Галерия