Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

Газовите компании се противопоставиха на порочните практики за манипулиране на разходомерите

11/11/2014
На 7-ми ноември 2014 година в град Самоков Българската асоциация „Природен газ” (БАПГ) в партньорство с Българския газов център организираха дискусионен семинар на тема „Възможности и мерки за противодействие срещу манипулиране на разходомерите за природен газ”. Във форума се включиха представители на газоразпределителните компании у нас, както и експерти от държавната администрация.

Форумът бе открит от г-н Сашо Дончев – председател на Управителния съвет на БАПГ. Основен фокус на срещата бе запознаването с установените подходи при манипулирането на средствата за измерване на синьо гориво и споделяне на опита на работещите в сектор газификация експерти.

„Не е важно кой колко губи от подобни действия. По-важното е, че когато сред нас има такива хора, те са лош пример за цялото общество и се създава едно усещане, че трудът не е важен, а тарикатлъкът е по-важен. Споделяйки общата тревога, нека споделим и добрите примери за противодействие на кражбите на природен газ”, подчерта г-н Дончев.

По време на дискусионния форум г-н Мартин Бояджиев – изпълнителен директор на Българския газов център – разясни в детайли разкритите практики за манипулиране на газовите разходомери и посочи данни за размера на нетехническите загуби в следствие на подобни действия.

В заключение на семинара участниците се обединиха около необходимостта от нормативни промени на действащата в момента законодателна рамка и активно противодействие на порочните практики за неправомерно потребление на природен газ от крайни клиенти.

Галерия