Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

Мобилно приложение води шофьорите до най-близката метанстанция

19/07/2016

Разработиха ново мобилно приложение в помощ на собствениците на автомобили на метан у нас. CNG Net предоставя подробна информация за всички метанстанции и сервизи на метанови уредби в България. Приложението е дело на софтуерната компания Methodia Web. То може да се изтегли напълно безплатно от Google PlayStore и Apple AppStore и да се инсталира на всички мобилни устройства с операционна система Android или iOS.

Апликацията дава възможност на потребителите за секунди да намерят най-близка до локацията си метанстанция. Чрез връзка с навигацията на телефона приложението отвежда водачите до избраното от тях място за зареждане на гориво, като през платформата те могат да проверят и цената на природния газ.

С помощта на приложението шофьорите могат да направят бърз преглед на всички сервизи за коли с метанови уредби в страната, като за улеснение е добавена функцията за търсене по име и по отстояние от локацията, на която се намират.

В платформата водачите ще прочетат и актуалните новини за автомобилите на метан. CNG Net дава възможност на метанстанциите и сервизите да предоставят на своите клиенти допълнителна информация за техните обекти, както и предлаганите в тях продукти и услуги.

В България се движат над 60 000 коли на природен газ, което нарежда страната ни на 6-то място в Европа по брой коли на метан.