Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

Митове, истини и ползи от газификацията

06/03/2017

Г-н Светослав Иванов, експерт от от "Българска асоциация природен газ" гостува в студиото на еМисия България и коментира къде е България в европейската карта за енергийна ефективност и зелена енергия, кои са митовете и истините за санирането и мръсния въздух.

 

Той заяви, че София е единствената столица в рамките на ЕС, в която за съжаление не използва достатъчно природен газ. Газификацията подарява на всяко домакинство една допълнителна отпуска в рамките на годината. Непрекъснато говорим за инвестиции. Всеки от нас инвестира в образование, в почивка. Въпрос на това да изберем най-ефективните инвестиции, за да използваме най-ефективно инвестициите си. За изолирането средно на сгради се дават 17 000 лв. на едно жилище. Ако съпоставите резултата от такава инвестиция с инвестицията в една газова инсталация, има разлика.

 

Г-н Иванов отчете, че всяко домакинство, което е избрало газификацията, съчетана с програма Дезире, е получило 1000 лв. помощ. Прекомерното присъствие на държавата, в който и да е бизнес не е полезно и спира конкуренцията, убеден е Иванов.

 

„В началото на зимата, когато се усложни метеорологичната обстановка, станахме свидетели на поредица от три вълни. Първата беше с първия сняг – имаше 70 000 потребители на газоподаване, които не усетиха, че зимата е сурова, докато други хора бедстват, нямат електричество или дърва“, коментира той. По думите му, за крайният потребител няма значение от къде идва газът, стига да го има.

 

Чуйте целия разговор със Светослав Иванов:

 

http://www.bitelevision.com/svetoslav-ivanov-mitove-istini-i-polzi-ot-gazifikatsiyata/