Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

Кой не се страхува от зимните сметки за отопление

09/03/2017

Сметката за едно домакинство на газ за декември, живеещо в апартамент с големина между 70 и 90 квадратни метра, е била 110 лева. В това число е включен и разходът за топла вода и готвене. За един отоплителен сезон домакинство, живеещо в подобен апартамент, пести около 1300 лева, ако е заменило електрическата енергия и 20 дни огнярска работа, ако е заменило твърдото гориво.

Още по-интересно е при сметките за януари. На фона на посланията за фактури, по-високи спрямо предния месец и спрямо същия месец на предходната година с 500 %, газифицираните домакинства остават сухи и от третата вълна. Най-масовите жилища (около 80 квадратни метра) са платили за отопление, топла вода и готвене средно 160 лева, което е само с 8% над сметките им за същия период на 2016 г. При 30% по-висока енергийна консумация и при положение, че средната месечна температура през януари 2017 г. е била най-ниската за последните 17 години!

Дойдоха и февруарските. И на газифицираните домакинства също, чиято средна сметка е 110 лева.

Комфортът е безспорен, разходите – ниски, сигурността на доставките – гарантирана. Защо да ползвате друг енергоизточник?

С пълния текста на материала можете да се запознаете от тук.