Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

Състоя се кръгла маса по проблеми на газовите битови инсталации

11/10/2018

На 5 октомври Боровец стана домакин на годишния технически семинар по проблеми на изграждането на газови инсталации, организиран от Газовия център в сътрудничество с Асоциация „Природен газ”.

Форумът привлече 52 участника от 22 компании за разпределение на газ и изграждане на инсталации. Участваха представители на академичната общност и органи за технически надзор. След приветствия от организаторите, форумът беше открит от Главния директор на ИДТН г-н Георгиев, който очерта насоки в дейността на Дирекцията и тенденции при прилагането на нормативната база.

Мениджъри от РОТЕНБЕРГЕР, РОСТАЙЛ, ТОПЛОМАКС и НЕТ БГ, представиха съвременни материали и технологии при изграждането на инсталации. Обсъдиха се проблеми при дейностите от експлоатацията на отоплителните инсталации и решения за тяхното отстраняване. Участниците се запознаха и с най-новите решения за климатизация на сгради на основа природен газ.

Чрез приложни методи присъстващите се убедиха в принципа, че спазването на технологичната последователност и стриктното приемане на процедурите води до надеждно изграждане на тръбопроводни инсталации.

Новите технологии ограничават технологични несъответствия  и човешкия фактор при изграждането на отоплителни и газови инсталации. Въпреки това отговорността на инсталаторите и избрания   метод на монтаж са основа за безопасната експлоатация на инсталациите.

 


Допълнителни документи
Снимка 5
Снимка 4
Снимка 3
Снимка 2
Снимка 1