Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Новини

Дискусионен форум "Шистовият газ – енергийна алтернатива или заплаха за околната среда”

07/11/2011
Българска асоциация Природен газ получи покана за участие във втория дискусионен форум по проекта „Прозрачна енергетика”, „Шистовият газ – енергийна алтернатива или заплаха за околната среда”, който ще се състои на 11 ноември 2011 г. в залата на Българската стопанска камара, София, ул. Алабин 16-20, ет.1, от 9.30 до 13.30 часа.Това е вторият от поредицата дискусионни форуми в областта на енергетиката, предвидени в едногодишния проект „Прозрачна енергетика".

Форумът ще се проведе с подкрепата на Информационното бюро на Европейския парламент в София, Посолството на Република Полша в България, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и на Министерството на околната среда и водите. Организатори са Българската стопанска камара, сайтът 3e-news.net и Институтът за енергиен мениджмънт.

Основните акценти на дискусията ще бъдат фокусирани около предизвикателствата пред проучванията и производството на шистов газ в България, регулаторната рамка в Европа и у нас, значението на шистовия газ за енергийната сигурност и диверсифицирането на енергийните доставки на България, намаляването на енергийната зависимост на страната, опасенията на екологичните организации за влиянието върху околната среда, както и опитът на Полша в проучването и производството и развитието на добива шистов газ.

Вашето участие ще бъде важен знак, че общите проблеми и тенденции в енергетиката трябва да се обсъждат в духа на сътрудничеството и с ясна визия за бъдещето.

Приложено ще намерите програмата на събитието.