Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Новини

25/05/2009

Нови членове на БАПГ!

С голямо удоволствие съобщаваме, че семейството на Българска асоциация Природен газ порасна с нови четири члена. Казваме добре дошли на фирмите „Барос” ЕООД и „Газтранс” ООД, както и на колегите Георги Жайгаров и Ефросима Заневда – Добранова!
Прочетете повече

20/05/2009

Конференция по въпросите на КПГ!

На 29 и 30 май 2009 г. в град Созопол ще се състои конференция на тема  „Компресираният природен  газ - екологични и финансови аспекти в условията днес”.
Прочетете повече

18/05/2009

Честит рожден ден, г-н Джумерски!

На 17 май 2009 г-н Петър Джумерски – управител на „Камено-газ” ООД отпразнува своя 45-и рожден ден. От името на всички членове на Българска асоциация Природен газ ние му честитим празника и му пожелаваме много здраве и успехи в газификацията и живота!
Прочетете повече

21/04/2009

Честит празник, г-н Константинов!

На светия празник Великден Константин Константинов - управител на "Газкомфорт" ЕАД, отпразнува своя рожден ден. Честит празник от името на всички членове на Българска асоциация Природен газ!
Прочетете повече

14/04/2009

БАПГ предлага изменения на ЗУТ

В отговор на препоръката на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството г-н Савин  Ковачев БАПГ изготви предложения за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията (ЗУТ).
Прочетете повече

13/04/2009

ДКЕВР ще приема промени при издаването на лицензии за снабдяване с природен газ

На 14 април 2009 г. в ДКЕВР ще се състои четене относно промените при издаването на лицензии за снабдяване с природен газ. С промените се прекратява издаването на лицензии за обществен доставчик на синьо гориво.
Прочетете повече

13/04/2009

БАПГ стана член на БИС

Българска асоциация Природен газ стана член на Българския институт по стандартизация, като представители на Асоциацията ще участват в работата на техническите комитети 60 „Газоснабдяване и газоразпределение” и 28 „Метрология”. БАПГ ще участва и в Общото събрание на института.
Прочетете повече

09/04/2009

Писмо до Сергей Станишев

В качеството си на председател на БАПГ г-н Сашо Дончев се обърна с писмо към министър-председателя на България Сергей Станишев с молба за съдействие за отстраняване на изискването за издаване на разрешение за строителство при монтажа на сградни газови инсталации.
Прочетете повече

07/04/2009

Енергиен бизнес форум

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев получи покана за участие в Енергийния бизнес форум, който ще се състои в София на 24 април т.г. Мероприятието се провежда в рамките на Енергийната среща на върха „Природен газ за Европа. Сигурност и партньорство” (24-25 април). Форумът се организира от Българския енергиен холдинг и ще обсъди проекти и инициативи, касаещи диверсификацията на трасетата и източниците на доставки на природен газ.
Прочетете повече

02/04/2009

ЕС е на път да приеме Третия енергиен пакет

Европейският съюз е на път да приеме Третия енергиен пакет, след като Европейския парламент и Съвета на министрите постигнаха компромис по няколко ключови компонента, най-важният от които бе въпросът, свързан с разделянето на фирмите за пренос на газ и електроенергия от фирмите-производителки и доставчици.
Прочетете повече