Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Новини

07/04/2009

Енергиен бизнес форум

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев получи покана за участие в Енергийния бизнес форум, който ще се състои в София на 24 април т.г. Мероприятието се провежда в рамките на Енергийната среща на върха „Природен газ за Европа. Сигурност и партньорство” (24-25 април). Форумът се организира от Българския енергиен холдинг и ще обсъди проекти и инициативи, касаещи диверсификацията на трасетата и източниците на доставки на природен газ.
Прочетете повече

02/04/2009

ЕС е на път да приеме Третия енергиен пакет

Европейският съюз е на път да приеме Третия енергиен пакет, след като Европейския парламент и Съвета на министрите постигнаха компромис по няколко ключови компонента, най-важният от които бе въпросът, свързан с разделянето на фирмите за пренос на газ и електроенергия от фирмите-производителки и доставчици.
Прочетете повече

02/04/2009

БАПГ получи подкрепата на БСК за промяна в Решение № 31 на СОС

В писмо до Столичен общински съвет (СОС) председателят на БСК г-н Божидар Данев застана зад позицията на БАПГ и настоя за внасяне на изменения в Решение № 31 на съвета с цел намаляване на таксата за издаване на разрешително за строеж на газова инфраструктура до необходимите административни разходи.
Прочетете повече

01/04/2009

Писмо от МРРБ до БАПГ

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството г-н Савин Ковачев изпрати писмо до г-н Сашо Дончев, касаещо Проект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията с молба за коментар и предложения от страна на БАПГ.
Прочетете повече

01/04/2009

Последна среща на Комитета по сигурност на доставките

На 3 април ще се проведе последната среща на работния комитет Сигурност на доставките към БАПГ. Комитетът ще представи анализ за възможните категории защитени потребители на природен газ в случай на ограничаване или спиране на газовите доставки.
Прочетете повече

31/03/2009

Писмо до министър Гергана Паси

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев се обърна с писмо към министъра по европейските въпроси г-жа Гергана Паси, за да сигнализира за административни тежести, които препятстват развитието на проектите за газификация в страната.
Прочетете повече

30/03/2009

Информационна среща по програма Трансевропейски енергийни мрежи на Европейския съюз

На 30 март 2009 г. в Брюксел ще се проведе информационна среща по програма Трансевропейски енергийни мрежи на ЕС (TEN-E). Основна мисия на мероприятието ще бъде да запознае участниците с процедурите за участие в тазгодишния конкурс на TEN-E за приоритетни проекти в областта на енергийната инфраструктура.
Прочетете повече

27/03/2009

Честит рожден ден, колеги!

Днес, 27-ми март, Петър Георгиев, изпълнителен директор на „Комекес” АД, и Серджо Пантано, изпълнителен директор на „Рила газ” АД, празнуват рожденните си дни. Пожелаваме им много здраве и късмет, за да могат да постигнат всичко останало!
Прочетете повече

26/03/2009

Писмо до Българската Стопанска Камара

Председателят на БАПГ г-н Сашо Дончев се обърна за съдействие към Българската Стопанска Камара по повод поредния опит за спиране развитието на газификацията в столицата.
Прочетете повече

24/03/2009

Национален преглед за млади изследователи „Енергетика и математическо моделиране”

Финалният кръг на втория Национален преглед за млади изследователи „Енергетика и математическо моделиране” ще се проведе на 27 март 2009 година в гр. Ямбол, Дом на техниката „Джон Атанасов”, зала „чл.кор.проф. Иван Попов”.
Прочетете повече