Български English
Контакти

Алтернативна енергия
за чиста природа

Начало » Членове » Пълноправни членове

Автометан ООД

А: ул. „Капитан Любен Кондаков"7, гара Искър, София
Т: + 359 2 973 26 38
Ф: + 359 2 973 23 24
E: info@avtometan.com
W: www.avtometan.com

"Автометан" ООД е учередена през м.април 2002г. Предметът на дейност на фирмата обхваща :
- доставка,пуск в експлоатация и подръжка на станции за сгъстяване на природен газ- Базови (в зона с газопровод) и Локални (в зона без газопровод).
- доставка и окомплектоване на пакети и ремаркета за пренос на компресиран природен газ;
- преустройство на бензинови и дизелови двигатели за работа с природен газ като автомобилно гориво. Основно са проучени пазарите на водещите в бранша страни като Италия, Германия, Аржентина и Холандия.
Фирма "Автометан" ООД е изключителен представител за България на италианската фирма SAFE S.R.L. SAFE произвежда оборудване за компресорни станции на метан: компресори, изсушители, газови резервоари, газ колонки и други.
Също така "Автометан" ООД е изключителен представител за България на Vitkovice Cylinders a.s. - Чешка Република - фирма специализирана в производството на бутилки за КПГ, подходящи за всички марки автомобили и автобуси. Най-разпостранените бутилки за леки автомобили са с водовместимост 30, 40, 56 и 70 литра, а за микробуси и автобуси 57 литра.От 2008г. "Автометан" ООД предлага на българския пазар и бутилки с вместимост 140 литра.
"Автометан" ООД е изключителен представител за България и на друга италянска фирма, това е OMB Saleri s.p.a. - фирма слециализирана в производство на фитинги и компоненти за газово и хидравлично оборудване.
"Автометан" ООД е изключителен представител на аржентинската фирма GN Group за метанови газови уредби. Предлага всички видове АГУ за инжекционни и карбураторни бензинови автомобили.
От август 2003г. "Автометан" ООД е член на ENGVA -Европейска Асоциация за автомобили на природен газ.Към днешна дата в България има 18 действащи метан станции с оборудване на "Автометан" ООД .Фирмата непрекъснато се разраства и увеличава броя на обектите действащи с качественото оборудване предлагано от нея